top of page

ПОИСК ПО КЛЮЧЕВЫМ СЛОВАМ 

НОВЫЕ ЗАПИСИ 

Медіаграмотність у сучасній українській освіті

7 листопада 2019 року менеджер медіаосвітніх програм АУП Оксана Волошенюк провела тренінг “Медіаграмотність у сучасній українській освіті” для директорів закладів середньої освіти та їх заступників міста Борисполя Київської області.

Як сьогодні викладати медіаосвіту в сучасному навчальному закладі – питання, яке першочергово порушили на тренінгу. Сьогодні медіаосвіта найповніше представлена в інтегрованому курсі “Громадянська освіта” для 10 класу, який за задумом авторів побудовано за принципом поступового розширення громадянської здатності у різних контекстах суспільного життя: від інформаційного до економічного. Але, викладачів громадянської освіти у нас не готують. Тому вчителі намагаються уникати малознайомого предмету. У зв’язку з цим тренер сфокусувалася на тому, як забезпечити підготовку, насамперед вчителя.

Крім того, у ході тренінгу учасники виконували різноманітні практичні завдання: відділяли факти від суджень, шукали і знаходили “емоційні гачки” маніпуляцій тощо.

Особлива подяка Бориспільському навчально-виховному комплексу «Гімназія «Перспектива» – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів імені Володимира Мономаха» та Оксані Большаковій, заступнику директора гімназії з навчально-виховної роботи, яка сприяла проведенню тренінгу.

Проведення цього заходу стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Академії української преси та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Рябик Валерія, координатор медіа освітніх програм

 

«Твоє призначення приховано в тому, що ти любиш робити більш за все на світі».

Закарін Д.

bottom of page