top of page

ПОИСК ПО КЛЮЧЕВЫМ СЛОВАМ 

НОВЫЕ ЗАПИСИ 

Заключна Всеукраїнська конференція


23-24 лютого 2016 року відбулася заключна Всеукраїнська конференція «Медіація – крок до примирення. Досвід та перспективи впровадження медіативних практик у навчальних закладах та громаді».

Учасників конференції привітали: посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, президентка ГО «Ла Страда-Україна» Катерина Левченко, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН України Ніна Березіна.

Медіація – новинка для України, хоча в європейських країнах уже давно застосовується. Сьогодні Україна робить кроки до використання новітніх методів вирішення конфліктів мирним шляхом та роботи з дітьми з наймолодшого віку щодо попередження насильства.

«Війна приходить у кожний дім і цивільне населення, особливо жінки та діти, страждають від неї дуже сильно. Ми у Великій Британії розуміємо цю проблему і наші зусилля направлені на встановлення миру в Україні. Великобританія буде підтримувати Україну в розбудові миру і намаганнях справлятися з тією ситуацією, яка склалася» – у своєму привітальному слові зазначила посол Великої Британії в Україні пані Джудіт Гоф.

Підтримала позицію щодо мирного вирішення конфліктів на всіх рівнях і президентка ГО «Ла Страда-Україна»: «Війна в країні, безсумнівно, підживлює конфлікти на мікро-рівні: в шкільному середовищі, в сім’ях. Медіація ж є чудовою можливістю вирішення конфліктів. Наше завдання – не просто зробити тренінги для спеціалістів та підготувати медіаторів, а зробити так, щоб це працювало! Ми розробили проект науково-методичного посібника із впровадження медіації, ми багато робили для того, щоб внести в проект ідеологію і дух міжнародних документів. Для нас важливо продовжувати роботу, тому що на це є суспільна потреба, запит від людей».

Головна спеціалістка відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН України Ніна Березіна привітала учасників конференції та передала підписане Міністром освіти і науки України Сергієм Квітом: «Бажаю вам творчого натхнення та плідної роботи щодо визначення перспектив впровадження медіативних практик у навчальних закладах та громаді».

Плідно попрацювали всі учасники конференції, а це і керівники навчальних закладів, тренери, експерти, партнери, ну і звісно, члени Національної мережі медіаторів.

Я, як медіатор, мала змогу поділитися власним досвідом запровадження відновних практик у закладі та висвітлити кроки зі здійсненню популяризації медіації серед учасників навчально-виховного процесу, батьків та громади міста Бориспіль в цілому.

Всеукраїнська науково-методична конференція «Медіація – крок до примирення. Досвід та перспективи впровадження медіаційних практик у навчальних закладах та громаді», що пройшла 23-24 лютого 2016 р. у місті Києві організована громадською організацією «Ла Страда-Україна» у співпраці з Міністерством освіти і науки та Національною академією педагогічних наук, за підтримки Посольства Великої Британії.

 

«Твоє призначення приховано в тому, що ти любиш робити більш за все на світі».

Закарін Д.

bottom of page